Skip to content

Útvonaltervező

Ezen az oldalon Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen tervezheti meg útvonalát egy adott helyről bármely más úti célra, legyen az Magyarországon, vagy a világ bármely, más pontján. A Google útvonaltervező nemcsak autós, hanem gyalogos, kerékpáros és tömegközlekedéssel történő útvonalterveket kínál teljesen ingyen.


Térképadatok ©2016 Google, Google maps & Street View.

Tervezzen útvonalat és módosítsa tetszés szerint akár az egész utat, vagy csak egyes útszakaszokat, esetleg vegyen bele köztes úti célokat úgy, hogy a megtervezett útvonalra kattintva a vonalat arrébb húzza a kívánt irányba. A tervezett útvonal komplett információs csomagot kínál, mint pl.: a megtervezett útvonal hossza, a táv megtételéhez szükséges utazóidő, résztávolságok, korlátozott és fizetős útszakaszok feltüntetése stb.

Tudatosan közlekedik? A Magyarország térkép portál aktuális forgalmi térképpel áll a rendelkezésére. Nézze meg, hogy az adott útvonalon milyen forgalmi szituációkkal szembesülhet és igény szerint a fent leírtak alapján módosítsa az útvonaltervet!

Tipp: Ha nem ismerős Önnek valamely útszakasz, akkor az útvonalterv bármely sorára kattintva a térképen megjelenítheti az adott helyszínt, vagy akár bekapcsolhatja az utcanézetet (Google Street view), amely 2013 áprilisa óta már Magyarországon is helyszíni felvételekkel segíti az utazókat. Ehhez Önnek nem kell mást tennie, mint a térkép bal-felső sarkában található sárga emberkét egy szabadon kiválasztott helyszín fölé húzza. Ahol a Google Street view szolgáltatás elérhető, ott a térképen kék vonalak jelennek meg.

Fontos információ: Az útvonaltervező számítógépes kalkuláció eredménye, ezért mindig elővigyázatosan kell élni vele! Bármikor előfordulhat, hogy adott útszakaszon tereléssel, útlezárással, vagy forgalmi rend változással szembesülünk, ezért a menetidő, távolság, vagy bármilyen tervezett faktor elavulttá válhat. Javasoljuk, hogy mindig győződjön meg az útvonalterv helyességéről, tekintse meg a forgalomkorlátozásokat és különös tekintettel figyeljen az érvényes szabályozásokra, mert sem a Google, sem pedig a Magyarország térkép portál üzemeltetője nem vállal felelősséget az itt feltüntetett adatok felhasználásából eredő esetleges károkért, sőt(!), előre kizár bármilyen felelősségre vonást.

A felhasználó saját felelősségére dönt arról, hogy figyelembe veszi, vagy sem az útvonaltervező által javasolt útvonalat.