Alderney

Az ország hivatalos neve: Alderney (angol) Aurigny (francia)
Jelzések, jelölések: Olimpiai jelzés: GBA. Lásd még: Egyesült Királyság

Alderney zászlója
Alderney zászlója

Alderney elhelyezkedése
Alderney elhelyezkedése

Alderney
Alderney

Amit Alderneyről tudni érdemes

A Franciaország partjainál elterülő enyhén dombos szigetet 1066-ban a normannok hódították meg, azóta tartozik Angliához.

Tulajdonképpen Guernsey része, de teljes belső önkormányzata van. Az utoljára 1987-ben módosított alkotmány értelmében saját választott elnöke és tanácsa van. A szigeten búzát, kukoricát termesztenek, márványt bányásznak, illetve a feldolgozó ipart a konzervgyártás és a tejfeldolgozás képviseli. Az idegenforgalom, valamint a bélyegkibocsátás is jelentős bevételi forrása a szigetnek.

Alderney Google™ térkép


Alderney részletesen

Terület: 7,9 km2
Lakosság: 2.200 fő
Népsűrűség: 278 fő/km
Székhely: Saint Anne’s 2.200 fő
Státusz: közvetlenül a brit korona alá tartozó terület
Pénznem: alderney-i font (1 pound = 100 pence)
Nyelvek: angol, francia
Népcsoportok: angol, francia (normann leszármazottak)
Születéskor várható élettartam: férfiak 77 év, nők 83 év
Népességnövekedés: 0,34%
Csecsemőhalandóság: 4,9%
Írástudatlanság: 0%
Férfiak/nők aránya: 0,94
Legmagasabb pont: 109 m
Közutak hossza: 28 km
Repülőterek száma: 1
Kikötők száma: 1

Lásd még: Egyesült Királyság

Abban az esetben ha hasznosnak találta az Alderneyről szóló bejegyzésünket kérjük, a cikket ossza meg másokkal is. Köszönjük!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Heves – Nyíregyháza útvonalterv Google útvonaltervező Heves - Nyíregyháza útvonalon, ahol a számított távolság: 140 km és 1 óra 26 perc a menetidő. Szálláshelyek Nyíregyháza településen.
  • Csorna – Vének útvonalterv Google útvonaltervező Csorna - Vének útvonalon, ahol a számított távolság: 47,2 km és 45 perc a menetidő. Szálláshelyek Vének településen.
  • Kisfástanya – Kóny útvonalterv Google útvonaltervező Kisfástanya - Kóny útvonalon, ahol a számított távolság: 388 km és 3 óra 43 perc a menetidő. Szálláshelyek Kóny településen.
  • Kaposvár – Pápa útvonalterv Google útvonaltervező Kaposvár - Pápa útvonalon, ahol a számított távolság: 177 km és 2 óra 18 perc a menetidő. Szálláshelyek Pápa településen.
  • Várpalota – Debrecen útvonalterv Google útvonaltervező Várpalota - Debrecen útvonalon, ahol a számított távolság: 338 km és 3 óra 17 perc a menetidő. Szálláshelyek Debrecen településen.
  • Túrkeve – Katymár útvonalterv Google útvonaltervező Túrkeve - Katymár útvonalon, ahol a számított távolság: 211 km és 3 óra 17 perc a menetidő. Szálláshelyek Katymár településen.
  • Tatabánya – Orfű útvonalterv Google útvonaltervező Tatabánya - Orfű útvonalon, ahol a számított távolság: 236 km és 2 óra 44 perc a menetidő. Szálláshelyek Orfű településen.
  • Csömör – Dombovár útvonalterv Google útvonaltervező Csömör - Dombovár útvonalon, ahol a számított távolság: 191 km és 2 óra 17 perc a menetidő. Szálláshelyek Dombovár településen.
  • Ózd – Hatvan útvonalterv Google útvonaltervező Ózd - Hatvan útvonalon, ahol a számított távolság: 104 km és 1 óra 40 perc a menetidő. Szálláshelyek Hatvan településen.
  • Váncsod – Hajdubagos útvonalterv Google útvonaltervező Váncsod - Hajdubagos útvonalon, ahol a számított távolság: 40,5 km és 37 perc a menetidő. Szálláshelyek Hajdubagos településen.